3. jul. 2013

Takstolene er på plass
 På mandag kom takstolene. De kom opp i en fei og nå tar virkelig huset form!
De stakkars snekkerne fikk seg litt av en ekstrajobb da det viste seg at alle takstolene var ca 30 cm for lange. Så hang de der da. Opp ned, med håndsag og saga av intet mindre en 16 stykker.     - ... De hadde bare håndsag og den var ganske trå. 
Og denne enden var det som solen skinte på...Heldigvis er det et par blide og greie karer, som tok det med et smil!

I dag har de kledd den øverste trekanten med asfaltplater og fått på takpapp på ei side, så nå er det jammen ikke lenge igjen før huset tett. Var det slik at det var brukelig med kake og konjakk da eller?
Vi kan jo ikke risikere og ha en mann hengende i mønet gjennom hele fellesferien.
Mamma og pappa må jo selvfølgelig også ha sine prosjekter. I år har dammen i hagen fått seg en overhaling. Tidligere hadde den en litt pussig fasong. Mer som ett åttetall. Men nå er den blitt fin og rund. De har også skiftet ut duken i bunden og fått rensket opp i alt mudderet som hadde samlet seg på bunnen. Så nå er den klar og fin. Mamma klarte å berge noen tuster med siv og en rot med vannliljer, men disse er ganske små enda. Dammens innbyggere bruker å overvintre i en gammel melketank nedi kjelleren, og det er alltid spennende og se hvor mange som klarer seg helt til vårs. I år var det bare de to minste karpene som fikk gleden av å flytte ut i dammen for en ny sommersesong.


Ellers har jeg og mamma pimpa postkassene litt. Wallstickers kan brukes til så mangt. Disse har jeg kjøpt på Søstrene Grene. I fjor var det sommerfugler i år ble det ugler. Vi satser på at også disse holder et år, så får vi finne på noe nytt til våren igjen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar