24. feb. 2012

Elli og P gjør ting de ikke kan - Berlinerboller!


Regn og trist vær ute. Da må man kose seg som best man kan innomhus. Dagens prosjekt ble Berlinerboller. Noe vi aldri hadde prøvd å lage før. Men de ble faktisk veldig gode. Vi prøvde oss med både vaniljefyll og bringebærfyll. Men de aller beste var de som hadde en dæsj av begge deler.

Det var ikke så vanskelig, men det er veldig lurt å være to om jobben. Hvis ikke blir det veldig travelt. Berlinerbollene skal jo kokes i smult, og da må en være ganske presis med tida skal resultatet bli bra.
Det er virkelig verdt et forsøk!

Her er oppskrifta som vi brukte:

BERLINERBOLLER: 

50 gram gjær
2 ts sukker
4 dl melk
120 gram margarin
1kg mel
80 gram sukker
2 egg
2 kryddermål salt
2 pakker matfett

Rør ut gjæra med 2 ts sukker og lunka melk. La stå lunt i 10 minutter
Smelt smør, pisk egg og bland dette sammen. 
Ha i mel, salt og sukker og tilsett gjærblandinga. 
Elt alt sammen til en fin deig.
Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.
Del deigen  i fire deler. Kjevle ut to av delene til like rektangler. 
Marker på sirkler med et melkeglass på det ene rektangelet og putt ei teskje med fyll midt på hver av de.
Smør med eggehvite rundt hver ring. Løft forsiktig det andre rektangelet over. 
Trykk deretter ut boller med melkeglasset. Trykk rundt kanten av bollene med fingeren tilslutt. 
Putt bollene i smulta. Prøv deg fram litt til riktig temperatur. Det skal bruse litt rundt bollene. 
Stek de først ca 3 minutter med lokk, snu bollene og stek 2 -3 minutter uten lokk. 
Ta ut bollene og rull i sukker.

Jeg så på denne filmen før jeg satte i gang, det var ikke så dumt.


Lykke til!

1 kommentar:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade om du ville bli med oss ​​tilhttp://www.alleoppskrifter.no/, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.
    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett